Детското въображение е непобедимо в умението си да преодолява границите, наложени му от вече порасналите деца. Детското сърце обича с неподозирана сила. Заедно, детското въображение и детското сърце сътворяват приказен свят, в който малчуганите живеят. Пъстър, красив, вълшебен, справедлив, пълен с любов – такъв става и нашият свят, когато слушаме техните истории.

В MoveBG вярваме в творческия талант на всяко дете. „Безценни приказки“ е кампания, която окуражава момичета и момчета от 3 до 14 години да споделят с нас вълшебния си свят. До края на април на 2016г. те (или техните родители) ще качват тук своите приказки. Но инициативата ни не просто подкрепя малките писатели. Събраните приказки, придружени от детски рисунки, ще издадем в книжка, която ще дарим на деца, лишени от родителска грижа. Защото можем да сътворим тяхната приказка.

В България има 3770 деца на възраст от 3 до 18 години, които са лишени от родителска грижа (само по данни на ДАЗД), а със сигурност има и други извън статистиката. Вярваме, че можем да подарим нашата книжка на всяко едно от тях.

Включете се в кампанията.

Подарете безценна приказка, дарете минимална сума от 10 лева по сметката на MoveBG:

Първа инвестиционна банка | BG50FINV91501216022654 | BIC :  FINVBGSF

Получател: Фондация “МожеБГ”

Основание: Дарение за кампания “Безценни приказки”

Можете да направите дарение и чрез PayPal: