Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. You need to pass an array of types. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.6.1.) in /home/prikfmxx/public_html/wp-includes/functions.php on line 5836
Кокошка и котка – Росина Николова, 9г. – Безценни приказки

Един човек си имал кокошка и котка. Те спели и се хранели заедно. Една сутрин, като се събудил стопанинът чул кокошката да мяука, а котката да кудкудяка. Много се учудил и веднага извикал ветеринар за да ги прегледа.
Ветеринарят дошъл и като ги видял не можел да повярва на очите си. Попитaл стопанинът какво се е случило, но той нямал никаква идея.
Лекарят предложил да изчакат няколко дни и отново да ги прегледа.
На следващата сутрин на кокошката и поникнали опашка и уши, започнала да гони мишки, а на котката се появили крила и човка, снесла яйца и от тях се излюпили котенца, също като нея – на половина котета и на половина кокошки.
Стопанинът вече много се притеснил и повикал отново лекаря. Той прегледал странните животни и открил в коремчето на кокошката мляко, а в коремчето на котката – царевични зрънца. Ветеринарят веднага разбрал каква е работата. Казал на стопанинът, че котката е яла от храната на кокошката, а кокошката е изяла храната на котето и го посъветвал да ги раздели. Човекът така и направил. Той си искал предишните животни.
Минали няколко дни и двете животни се oправили. От тогава стопанинът много внимавал с каква храна ги храни.