Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. You need to pass an array of types. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.6.1.) in /home/prikfmxx/public_html/wp-includes/functions.php on line 5832
Мир в Любовландия – Ивайло Тинев, 12г. – Безценни приказки

Имало едно време един крал. Той управлявал неговата страна, която се казвала Любовландия. Кралят имал безстрашен син, който бил преборил триглавия змей. Един ден кралят на Любовландия се скарал с кралят на гномовете защото той не искал хората да навлизат в тяхната страна. Започнала война. Минали четири години. Кралят вече не искал войни, защото губел своите поданици. Затова взел мерки и решил да сключи мирен договор като неговият син се ожени за принцесата на гномовете.

Като разбрал младият момък не могъл да повярва. Затова избягал от кралството на баща си заедно със своя верен жребец. Минал много път, конят се уморил. Той го оставил да си почине и продължил пеша. По пътя намерил един хамбар с жито. Бил толкова уморен, легнал да си почине малко, но заспал дълбоко. На другата сутрин се събудил вързан за стол. Чул женски глас. Гласът го обвинявал, че е откраднал житото и няма с какво да се прехранва. Принцът обяснил, че никакво жито не е крал и жената мъ повярвала. Тя се приближила до него и започнала да го развързва, Когато се видели те веднага се влюбили. Докато момата развързвала принца трима стражи били настигнали принца. Той предложил на девойката да избягат и да живеят заедно. Тя се съгласила и двмата напуснали кралството.

Заживели заедно в една стра къща и тя решила да признае на мъжа си свотя тайна. Разказала му, че е гномска принцеса, която трябвало да се омъжи за човешки принц и затова избягала от своя дом. Принцът също разкрил кой е. Двамата се върнали в Любовландия и между двете кралства се възцарил мир.