Имало едно време петима герои: Ана, Франческо, Макуин, Анабел и Барби. Те всеки ден се срещали, за да карат своите превозни средства. Анабел винаги изоставала, защото й било трудно да кара на токчета. Франческо и Барби се движили най-бързо, тъй като съумявали да избягват всички задръствания. Петимата обичали да ядат спагети в любимото им заведение “Спагетели”, където винаги се омазвали.

Един ден те не се срещнали в парка, а празните алеи тъжно питали за тях. На следващия ден те отново не дошли. И така ден след ден, докато не заваляло сняг. Оказало се, че единствената причина да не се срещат била , че са си намерили гаджета и забравили за приятелството си.

Минало се много време и един ден те се срещнали – голяма компания от всички – приятели и гаджета. В този момент се сетили колко хубаво приятелство имали и затова решили да станат една голяма приятелска група.

Ана научила Кристов да кара ролери, Франческо научил Ева да кара скейтборд, Макуин и Рая се возили заедно в колата, а Анабел ходела пеша заедно с Емил, докато Барби и Кен карали колела хванати за ръце.

Автори: Тея, Боби, Рая, Неда, Ева, Калина, Калина П., Ирина, Деси