Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. You need to pass an array of types. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.6.1.) in /home/prikfmxx/public_html/wp-includes/functions.php on line 5832
Сладоледеният град – Асенка Жилева, 14 г. – Безценни приказки

Имало едно време едно дете наиме Томи.Веднъж , докато си хапвал сладолед изведнъж сладоледа го засмукал . Той се озовал в един град ,сладоледеният град.

Там всичко бе направено от сладолед.Облаците,планините,дори и хората.

Момчето много се зарадвало,обикаляло и се разхождало.Томи искаше да опознае този град.Вървял,вървял и видял една табела на,която пишела,че ако успее да накара дървото да изчезне ще получи награда.Томи мислил и мислил и най-накрая измислил.

Решил да изяде дървото.

-Ще го изям,нали все пак е от сладолед.-казал Томи.

Изял сладоледеното дърво и се чуло от някъде музика и радостни хора,които му пляскат.Дошъл и кмета на сладоледения град. Той поздравил Томи и му казал,че той е единствения,който е успял да накара това дърво да изчезне.

Кметът дал наградата на Томи,поздравил го отново и си тръгнал.

А наградата била един голям дракон,този дракон щял да го пази от лошите хора.Томи и драконът Роки,така го беше кръстил той,вървели към един парк.Стигнали и седнали на една пейка.Погледнали напред и видяли една планина,а най-отгоре имало нещо,но никой не знаел какво има на върха на планината.Томи решил да изкачи планината.И започнал да се катери.Стигнал върха и що да види една голяма черешка.И Томи не знаел какво да прави с нея и накрая решил да я изяде .Но си запазил  малко,ако случайно огладнее по пътя.След врене драконът огладнял. Томи му дал сладолед ,но драконът откзал.Томи се замисли и си казал:

-Каквиги върша ти си от сладолед ,а  аз ти давам сладолед сеедно ти давам да изядеж себе си.-казал Томи.

Незнаел какво да даде на дракона и решил  да даде половинката от неговата черешка ,която запазил .Но докато реши да я вземе тя изчезнала ,някой я беше откраднал.Дракона бил много гладен,но Томи нищо не можел да направи.

Търсил навсякъде ,но не я открил.Докато търсил видял един човек ,който бягал с неговата череша.Той го проследил до мястото където живееи го почакал да излезе.

Човекът не излезнъл.Накрая Томи влязъл в къщата.Там било пълно с всякакви най-различни плодове.Човекът спял и нищо не чувал и не виждал ,Томи взел всичките плодове и избягъл ,занесал плодовете на дракона си и седнал да си почине.

Човекът  се събудил и като видял ,че всичките му плодове липсват се ядосал и то много . Започнал да крещи,да скача и да се ядосва. Заради този гняв човекът се превърнал във веикан незнайно как.Той унищожавал всичко по пътя си хора,къщи,дървета и т.н.Всичко започнало да подскача.Томи се разтревожил и незнаел какво да прави .Великанът отишъл при Томи и се развикал със страшен глас.Томи се изсплашил.Той посочил великанът и изведнъж полетял .Томи е разбрал в този момент ,че има супер сили ,как то и дракона му,защотоса яли от плодовете .Те започнали да налагът магията върху великана.Великанът се изплашил и побегнал до вкъщи.Томи казал на всички граждани,че великанът няма да краде плодовете им и няма повечеда ги притиснява.Всички се зарадвали и повтаряли името мъ три пъти .Томи се усмихна и паднал на земята ,по едно време се събъдил и разбрал,че всичко било само сън, но един прекасен сън изпълнен с вълшебтво и много,много сладолед.