Имало едно време едно необикновено семейство. Майката била елен, бащата- заек, а детенцето-лисиче. Как се срещнали те? Лисицата, която била истинската майка на лисичето, се разболяла и заминала да се лекува в чужбина. След това се наложило тя да работи в другата държава и така оставила лисичето само. Един ден една еленка се разхождала в гората. Видяла лисичето и веднага решила да стане негова майка. След време тя срещнала един заек и двамата се оженили. Еленката и заекът решили да живеят недалеч от едно езеро.

В същата гора живеел един паяк. Той бил добър, но никой не знаел това. Всички се плашели от него, защото изглеждал страшен. Мислели, че е лош, защото ловял в мрежите си разни буболечки и мухи. Паякът живеел самотен и много искал да си намери приятели.

Майката на лисичето постоянно му повтаряла да не ходи в езерото. Но лисичето било много любопитно и искало да се научи да плува. Един ден то влязло във водата и едва не се удавило. Започнало да вика: „Помощ! Помощ!”. Вълшебната пеперуда го чула, долетяла до езерото и видяла, че лисичето се дави. Пеперудата отишла при паяка, разказала му какво се е случило и го помолила да изплете едно въже. Паякът веднага изплел дълго и здраво въже. Той много искал да помогне на лисичето.

Вълшебната пеперуда бързо долетяла до езерото и завързала опашката на лисичето с въжето. Дърпала, дърпала и накрая успяла да го извади от водата.

Лисичето отишло при своите родители и им разказало, как пеперудата и паяка го спасили. Еленката и заекът благодарили на пеперудата и на съседа паяк и решили да отпразнуват спасяването на детето като направят парти. Специални гости им били пеперудата и паякът. Скоро всички животни в гората разбрали, че паякът не е страшен и лош, а добър и смел.Така той най-после си намерил много приятели.

11358725_976558285712416_133051638_n