priqtelstvo

Имало едно време едно весело училище, което се казвало „Мечтатели”. В това училище всички били щастливи и не спирали да мечтаят, докато не се случи ето това….

В едно от междучасията децата от втори клас се забавлявали в стаята за игри. Изведнъж се появила една зла магьосница, която си нямала свои деца и решила да ги превърне от деца, които мечтаят, в деца, които да правят само злини.

Децата, попаднали в замъка се чувствали много зле и въпреки че по техните лица нямало вече усмивки, те не спирали да мечтаят. На едно от децата му хрумнала идея как да измамят злобната вещица и прошепнало на останалите:

– Аз знам какво да направим, за да не загубим мечтите си и да успеем да избягаме от това зловещо място.

– Какво е то? – попитаха другите.

– Ще кажем на магьостницата, че сме решили да я изненадаме и че трябва да отиде на разходка, за да я подготвим. Ние ще сготвим супа, в която ще сложим крокодили.

Така и направили. Магьосницата се съгласила и отишла на разходка. През това време второкласниците сготвили супа с крокодили.

Вещицата се прибрала прегладняла и решила да си похапне от чорбицата. Но тъкмо си отворила устата и от супата изскочил крокодил. Тя си помислила, че децата са се превърнали в крокодили и се опитала с магия да ги превърне отново в деца. Но тя не помогнала. Напротив, крокодилите ставали все повече  и повече. Магьосницата изпаднала в паника и от страх обещала, че никога повече няма да краде деца. Върнала обратно мечтаещите деца в училището им и решила оттук нататък да прави само добронамерени магии.

А второкласниците… те за пореден път разбрали, че няма по-силна магия от ПРИЯТЕЛСТВОТО.